HTH:n tarina

Historia

1960-luvulla dermatologi ja professori Gunnar Swanbeck teki yhteistyötä Sahlgrenskan sairaalan ja Pharmacian lääketehtaan kanssa. Swanbeckin tutkimuksissa selvisi, että kuivalta iholta puuttuu sen omia kosteuttavia ainesosia, kuten karbamidia ja maitohappoa, joita löytyy luonnostaan iholta.

Tulokset olivat positiivisia, kun näiden ainesosien yhdistelmällä hoidettiin kuivaa ja ihosairauksista kärsivää ihoa. Näiden tulosten seurauksena syntyi useita lääkekäyttöön tarkoitettuja tuotteita.

HTH kehitettiin tämän tutkimuksen perusteella päivittäiseen käyttöön kuivasta ihosta kärsiville kuluttajille. Ensimmäinen HTH-tuote Original Lotion tuli myyntiin vuonna 1970.

HTH mullisti kuluttajamarkkinat tuotteella, joka tekee ihosta pehmeän ja sileän ihon omien kosteuttavien ainesosien avulla. Tuotteen motto onkin ollut Lisää kosteutta, älä rasvaa.

HTH käyttää edelleen tuotteissaan samoja luonnollisia kosteuttavia ainesosia, joita iho itse tuottaa säilyttääkseen pehmeytensä. HTH tulee sanoista hjälper tor hud eli apu kuivalle iholle.

Ihon oma kosteuden tuottaja

Ihon uloimmassa kerroksessa (sarveiskerros) on luonnollista kosteuttajaa karbamidia. Luonnollisiin kosteuttajiin kuuluu myös maitohappo, joka vaikuttaa ihon elastisuuteen ja solujen uudistumiseen, sekä betaiinia, joka sitoo kosteutta ja parantaa ihon elastisuutta. Betaiini myös vahvistaa ihoa ja tekee siitä kestävämmän ärsyttäviä ainesosia vastaan. Käyttämällä HTH-voidetta lisäät siis ihon luonnollisia ainesosia, joita iho tarvitsee ylläpitääkseen hyvän kosteustasapainon, elastisuuden ja vastuskyvyn.