HTH – Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alta löydät yleisiä kysymyksiä ja vastauksia HTH-voiteista. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, otathan meihin yhteyttä sähköpostitse palaute@orkla.fi.

Mitä on karbamidi?

Karbamidi on ihon luonnollinen kosteuttaja, joka auttaa ihoa sitomaan sen omaa kosteutta. Ihon kuivumisen syy onkin usein karbamidin puute. Karbamidi on proteiiniaineenvaihdunnan lopputuote, ja sitä on myös ureassa eli virtsa-aineessa (noin 2 %). HTH-voiteen karbamidi on synteettisesti valmistettua.

Mitä on maitohappo?

Maitohappo on ihon luonnollinen kosteuttaja, joka auttaa ihoa sitomaan sen omaa kosteutta. Maitohappo edesauttaa myös ihosolujen uudistumista. Maitohappoa kehittyy lihaksissa hiilihydraattien hajoamisen seurauksena.

Miksi HTH kirvelee toisinaan?

Kirvely on merkki siitä, että ihosi on kuiva ja se kaipaa HTH-voidetta. Kuivassa ihossa on usein pieniä haavaumia, joista tuote pääsee imeytymään syvemmälle ihoon. Maitohappo, karbamidi ja alhainen pH aiheuttavat kirvelyn. Käytettyäsi HTH-voidetta muutaman kerran ihon kosteustasapaino palautuu ja vaaraton kirvely loppuu. Kirvely on siis merkki siitä, että iho tarvitsee hoitoa.

Voinko käyttää HTH-voidetta lapsilleni?

HTH Skin Repair Cream ja Skin Protection Body Cream sopivat erinomaisesti käytettäväksi lapsille. HTH Original Body Lotionit voivat aiheuttaa lievää kirvelyä, jota voi olla vaikea selittää lapsille, joten Original Body Lotioneita ei suositella käytettäväksi pienille lapsille.

Mitä eroa on Original Body Lotionissa ja Skin Repair ja Skin Protection voiteissa?

HTH Skin Repair ja Skin Protection voiteisiin on lisätty rasvoja ja pehmentäviä öljyjä, ja ne sopivat erityisen hyvin herkälle iholle. Original Body Lotioneissa on enemmän kosteuttavaa karbamidia, joten se tuntuu hieman erilaiselta iholla. HTH Skin Repair Cream soveltuu käytettäväksi erinomaisesti esimerkiksi käsille, kyynärpäille ja jalkoihin.

Miksi HTH Original Body Lotion tuntuu tahmealta?

Olet mahdollisesti annostellut HTH-voidetta liikaa. Tuote ei silloin imeydy ihon pintakerrokseen (sarveiskerros) ja kosteutta sitovat ainesosat jäävät ihon pinnalle. Kosteutta nousee ihon pintaan, joka voi aiheuttaa tahmean tunteen.

Olen allerginen hajusteille ja säilöntäaineille, voinko käyttää HTH-voidetta?

Kyllä, voit käyttää HTH Original Body Lotion -voidetta. Se ei sisällä hajusteita eikä säilöntäaineita. Voiteesta on myös miedosti hajustettu versio. Skin Protection ja Skin Repair voiteet ovat molemmat myös hajusteettomia.